Bahçeşehir Kıbrıs Üniversitesi Hukuk Fakültesi, Saraybosna Üniversitesi Hukuk Fakültesi ve Saraybosna Hukuk Derneği’nin birlikte organize ettiği “Çatışma Sonrası Geçiş Dönemi Toplumlarında Güncel Hukuksal Sorunlar” konulu uluslararası yaz okulunun üçüncüsü 1-3 Eylül 2021 tarihlerinde çevrim içi gerçekleştirildi.

Bu yıl yaz okulunun ana tema konuşmacısı Prof. Dr. Boaventura de Sousa Santos “Küresel Güney Epistemolojileri ve Çatışma Sonrası Toplumlar” konulu bir ders verdi. Saraybosna Üniversitesi ve başka üniversitelerden katılan akademisyenlerin yanı sıra, Bahçeşehir Kıbrıs Üniversitesi’nden Prof. Dr. Bülent Evre, Yrd. Doç. Dr. Aydın Atılgan ve Yrd. Doç. Dr. Mustafa Erçakıca sunumlarını gerçekleştirdiler. Etkinliğin koordinasyonunu üstlenen Yrd. Doç. Dr. Aydın Atılgan, bu yıl dünyanın birçok ülkesinden 200’ün üzerinde başvuru aldıklarını ve yaz okulunu önümüzdeki yıl BAU Kıbrıs Kampüsü’nde gerçekleştirmeyi planladıklarını belirtti.