Değerli öğretim üyelerimiz, öğrencilerimiz ve çalışanlarımız;

Dünyada çok sayıda insana bulaşan ve hızla yayılan Covid-19 (Korona) virüsün, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Sağlık Bakanı Dr. Ali Pilli tarafından ülkemizde de vakaların tespit edildiği açıklanmıştır.

BAU Global olarak Tıp Fakültemiz ve Sağlık Bilimleri Fakültemiz liderliğinde Bilim Komitesi oluşturulmuştur. Bahçeşehir Kıbrıs Üniversitesi olarak Corana virüs süreci ile ilgili tüm kararlarımızı Bilim Komitemizin çalışmaları doğrultusunda yürütmekteyiz.

Covid-19 (Korona) virüsü ile alakalı olarak almış olduğumuz önlemleri; virüs ile alakalı genel bilgileri ve kişisel korumanızı sağlayabilmeniz için gerekli bilgileri sizinle paylaşma gereği duyuyoruz. Şu ana kadar üniversitemiz öğrenci, öğretim üyesi ve çalışanlarında corona virüsüne rastlanmamış olup, alınan önlemler tüm öğrenci, öğretim üyesi ve çalışanlarımızın korunması amacını taşımaktadır.

Covid-19 (Korona) virüsü nedir?

Covid-19 (Korona) virüsü; MERS soğuk algınlığı, Ortadoğu solunum sendromu, SARS ve şiddetli akut solunum yetmezliği sendromu Korona virüsü arasında dağılım gösteren bir virüs ailesidir.

Yapılan araştırmalara göre Korona virüsü ağız, göz ve burun gibi bölgelerden temas yoluyla bulaşmaktadır. Bu araştırmalarda, virüsün hava yoluyla bulaştığını gösteren herhangi bir sonuç elde edilememiştir.

Virüs, hasta bir bireyin üzerinize ya da sizin temas edebileceğiniz herhangi bir yüzeye hapşırması veya öksürmesiyle direkt ya da dolaylı yoldan bulaşabilmektedir. Eğer hasta olduğunuzu düşünüyorsanız çevrenizi korumak için maske takmalısınız.

Covid-19 (Corona) Virüsün Yayılmaması için Gerekli Önlemler

Covid-19 (Corona) ve benzeri solunum hastalıklarının önlenmesi için Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı’nın önerdiği tedbirleri temel alan güncel önerilerimiz aşağıdaki gibidir.

–          Hasta olduğunuzda evde kalınız.

–          Yüksek ateş, öksürme ve nefes darlığı belirtileri gördüğünüzde gecikmeden bir sağlık kuruluşuna başvurunuz.

–          Ellerinizi sabunla en az 20 saniye boyunca ve sıkça yıkayınız. Su ve sabunun olmadığı durumlarda alkol bazlı el temizleyicileri kullanınız.

–          Hapşırırken ve öksürürken ağzınızı dirseğinizin iç kısmıyla kapatınız.

–          Ellerinizi yıkamadan gözlerinize, burnunuza ve ağzınıza dokunmaktan kaçınınız.

–          Kapalı alanları sıkça havalandırınız. Yaşlı ve kronik hastalarla yakın temastan kaçınınız.

–          Enfekte olmamış kişilerin maske takması, virüsün bulaşması açısından bir önlem sağlamamaktadır.

–          Alerjen bir durum dahi olsa, vücudunda hastalık belirtileri bulunan kişilerin maske takmaları büyük önem taşımaktadır.

–          Dış yüzey temasından kaçınılmalıdır.

Yurtdışı Seyahatlerine Yönelik Bilgilendirme

Enfekte kişilerin bulunduğu herhangi bir ülkeye seyahat etmiş olan; yakın bir zamanda herhangi bir ülkeye seyahat planlayan öğrencilerimiz, öğretim üyelerimiz ve çalışanlarımızdan Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı’nın önerdiği önlemler kapsamında, yurtdışına çıkmadan önce üniversitemize bilgi vermeleri ve ülkeye dönüşlerinde üniversitemize tekrar bilgi vermeleri ve 14 günlük evde istirahat etme sürecini tamamlamalarını talep ediyoruz.

İlgili Bağlantılar:

Hemen Bilgi Al
Merhaba, Bizimle iletişime geçebilirsiniz.